Nonnen willen einde aan non-fictie

GENÈVE – Er moet een verbod komen op non-fictie. Dat zegt No Nonsense, de wereldwijde belangenorganisatie voor nonnen. Volgens de organisatie geeft de meeste non-fictie absoluut geen accuraat beeld van het nonnenbestaan. “In de meeste non-fictie moet je zelfs je best doen om een non te ontdekken”, stelt een woordvoerder van de organisatie. “Een natuurfilm over pinguïns noemen ze ook non-fictie. Wij vinden de gelijkenis minimaal.”

Ook Maria Klooster van de Nederlandse afdeling van No Nonsense ergert zich aan de enorme hoeveelheden non-fictie. “Ik zien films voorbijkomen met dinosauriërs, nucleaire onderzeeërs en Romeinse legioenen… en dan plakken ze er nog steeds het predicaat ’non-fictie’ op. Nonnen hebben niets met al die dingen te maken. Het lijkt erop alsof ze onze goede naam gebruiken om de meest uiteenlopende verhalen te slijten.”

Klooster zegt dat de entertainmentindustrie niet de enige is die een loopje neemt met nonnen. “Laatst kwam ik in een winkel met een afdeling non-food. Daar moet ik zijn, dacht ik. Maar wat denk je? Daar is niets eetbaars te krijgen. Ook niet voor nonnen. En dan heb ik het nog maar even niet over radiozenders zoals Sky Radio die zeggen dat ze non-stop muziek draaien, maar als je als non rond kerst belt met de vraag of ze alsjeblieft willen stoppen met Driving Home For Christmas, dan blijkt die non-stop een leugen. Ze gaan er gewoon mee door.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht