Rutte over zijn vertrek uit de politiek: ‘Ik herinner me niet dat ik erin zat’

DEN HAAG – Mark Rutte heeft geen herinneringen aan zijn tijd als politicus. Dat liet hij vanmiddag tijdens een debat in de Tweede Kamer weten, nadat hij eerder vandaag had aangegeven te stoppen als partijleider van de VVD. “Ik hoor van heel wat mensen dat ik jarenlang in de politiek zat, en ik neem aan dat dat zo is, maar ik heb er zelf geen actieve herinnering aan”, zo zei de demissionair minister-president.

Gevraagd naar zijn opvolger binnen de VVD, gaf Rutte aan niet bekend te zijn met die afkorting. “Ik herinner me wel het VVV, daar had je vroeger ook bonnen van, die je cadeau kon geven. Gaaf was dat. En waar ik woon hebben we een VvE; een Vereniging van Eigenaren. Dat ken ik allemaal. Maar ik kan me dus niet zoiets als een VVD herinneren.’

Rutte sprak het hele debat in het Grieks, omdat hij zich niet kon herinneren wat zijn moedertaal was.

Lees verder:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht