Overmars begrijpt ophef niet: ‘Dickpic was met condoom’

AMSTERDAM – Marc Overmars vindt dat hij met het versturen van een dickpic geen grenzen heeft overschreden. “Ik deed het veilig, ik droeg een condoom”, aldus de voormalige voetballer. “Ik heb veiligheid altijd hoog in het vaandel staan. Behalve een voorbehoedsmiddel, heb ik ook encryptie gebruikt bij het versturen van de foto. Mijn pik kon onmogelijk in verkeerde handen vallen.”

Overmars vindt dat het versturen van een foto met je eigen geslachtsdeel erop, mogelijk moet zijn zolang het op een verantwoorde manier wordt gedaan. “Natuurlijk zijn er randvoorwaarden. Ik zet ook altijd onder mijn dickpics: ‘Verklein deze foto als je hem wilt uitprinten, zodat hij op één A4-tje past. Zo bespaar je papier en dus bomen.’ Ik vind het niet meer dan normaal om aan dat soort dingen te denken.”

Energieadvies

De inmiddels opgestapte directeur voetbalzaken van Ajax gaf ook altijd een energieadvies bij zijn dickpics: “Krijg je het warm van mijn foto? Zet meteen de kachel een tandje lager. Dat is beter voor het klimaat.”

Lees ook: Media worstelen met afkorten Ali B.

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht