Rietbergen nog wel welkom bij The Voice Senior: ‘Kans op vergrijp klein’

HILVERSUM – De in opspraak geraakte bandleider Jeroen Rietbergen kan nog wel aan de slag bij The Voice Senior. Dat heeft de directie van RTL Nederland vandaag laten weten. Volgens RTL is het ‘niet aannemelijk’ dat Rietbergen zich ook vergrijpt aan de zingende 60-plussers. De bandleider heeft wel de nodige waarschuwingen gekregen. Als hij zich ook maar één keer ‘Wat heb jij een geil looprek’ laat ontvallen, vliegt hij er meteen uit. Ook de vraag of hij een kandidaat op zijn hotelkamer moet helpen met het uittrekken van haar steunkousen, is reden voor ontslag op staande voet.

De directie komt met deze beslissing tegemoet aan de wensen van deelnemers aan The Voice Senior. Meerdere kandidaten hebben aangegeven het helemaal geen probleem te vinden om af en toe geconfronteerd te worden met seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Dan voel je je toch weer even jong”, aldus een van de senioren.

Seksueel getinte opmerkingen

De enige deelnemers die toch wat moeite hadden met de hormonaal op drift geraakte bandleider, wilden daar verder geen halszaak van maken. “Ik zet gewoon mijn gehoorapparaat uit”, liet een van hen weten. “Dan hoor ik al die seksueel getinte opmerkingen toch niet.”

Lees ook: Instagram stelt tepels verplicht

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht